Big in Japan?

Som ni märkt har jag inte uppdaterat bloggen pa ett tag och ni tror säkert att jag gatt och blivit "big in japan" eller nagot - och ni har helt rätt! Jag har bosatt mig i Tokyo pa obestamd framtid. Efter att jag anlant till Japan via bat fran Sydkorea har jag besokt; Fukuoka 5 dagar, Beppu 5 dagar, Osaka 1 dag, Nagano 1 dag och Hakone 1 dag. Jag har nu bott i Tokyo i lite over en vecka. Jag hyr ett rum har i ett delat boende. Perfekt lage mitt i centrala Tokyo.



Ovan: bilder fran Fukuoka. Jag och Tim (killen som jag couchsurfade hos i Fukuoka) gjorde en dagsutflykt till Kamamoto Castle och en onsen (ej pa bild). Pa vagen stannade vi till pa en "sushi pa rullband restaurang". Varje tallrik kostar ca 8 kr. Overst en 100 yen shop, dar allt kostar just 100 yen vilket ocksa motsvarar 8 kr. Det ar faktiskt otroligt fashinerande vad man kan fa for 100 yen. Utanfor staderna finns stora komplex med 100 yen affarer, har inte besokt en san an dock.




Bilder fran min favoritplats hittills i Japan - Beppu. Beppu ar kant for sina heta kallor (onsen). Som ni ser pa bilderna blev det mycket av den varan. Forsta onsenupplevelsen i Beppu var en helt naturlig uppe i bergen (ni ser bilden med nakna man). Efter en fantastisk vandring pa ca 45 min nadde jag toppen och onsen. Bilderna med berglandskapet ar darifran. Val framme sag jag att jag inte var ensam haha. Flera av vannerna fran hostellet hade varit dar och fatt onsen for sig sjalva - jag fick dela med 15 japanska man. Onsen har betyder inga klader, sa det var bara att "when in japan do as japansese" (ta seden dit man kommer). Efter det provade jag bade att bli nergravd i sand onsen och leronsen.



Efter att jag gjort ett snabbt stopp i Osaka fortsatte jag till Tokyo och bestamde att staden fick vara min bas for fortsatt resande med tagpasset. Tag ar for ovrigt valdigt bekvamt har, ni har kanske hort talas om Shinkansen som gar i 350 km/h eller sa. Jag akte i allafall till Nagano, dar apor badar i onsen. Tyvarr var det alldeles for turistiskt, hade hoppats mer pa en naturlig miljo. Nagon dag senare akte jag till Hakone och badade i onsen. Jag ar helt galen i onsens!!!!

Matane (vi ses pa japanska)



RSS 2.0