Hur mycket packning är rimligt?


Jag mosar ner packning och dykutrustning i en 55 liters ryggsäck


Om det är svårt att packa smart för en kortare tripp, så är det pricnip omöjligt att packa "rätt och lätt" inför en sån här lång resa. Jag kommer att resa genom olika klimat vilket försvårar en vettig packning. Under utfärder från transibiriska har jag hört att det kan bli ca -30c i oktober, när jag kommer till Sydost-asien är det inte ovanligt med motsvarande grader fast åt andra hållet. Tur för mig är att resan går via Kina, där mycket är billigt att köpa.

Jag har i alla fall börjat göra en packlista och den är inte liten... Jag funderar som bäst på vilken storlek jag ska ha på ryggsäck.



Snart dags för ny BP-träff


Jag tar över baren totalt

Nästa lördag (25:e) är det dags för nästa BP-träff (från forumet på backpacking.se ). Det är kul att träffa människor med samma intressen som kan dela med sig av tips och reseberättelser live.

Det blir en hel del nudlar...



Det brukar pratas om kycklingsopppa när någon blir sjuk. Jag tar det hela ett steg längre och kör kycklingsoppenudlar (nudlar med smak av "kyckling"). Det är billigt = jag sparar pengar, men jag får nog näringsbrist på köpet.


Att bli sjuk


Min nässpolare som är betydligt större än på bilden...

Jag känner mig inte rädd för att åka själv. Det enda som kan oroa mig lite är om jag är ensam och blir sjuk. Pratade med syrrans inneboende just om detta. Han är en italienare på drygt 50 år som rest runt hela jorden. Han är lite rolig för han kan helt enkelt inte sluta resa. Han berättade för mig om när han blev sjuk i malaria på madagaskar när han reste själv. Tydligen så tappade han 10 kg i vikt. Han hade tur för han hade precis lärt känna en läkare som bodde intill honom. Jag hoppas att jag har lika tur om (när?) jag blir sjuk under resan.

Just nu tycker jag mest synd om mig själv för att jag har bihåleinflammation. Försöker dränera näsan, men det går sådär. Inget att jämföra med malaria dock.

Köpa systemkamera?


Nikon D60


Canon EOS 450D

Jag har funderat på om jag ska köpa mig en systemkamera. Jag gillar att fota och ta vackra/spännande bilder. Frågan är om jag orkar släpa på kameran. Risken är också stor att den blir stulen. Fick tips av Daniel på två nybörjarkameror. Någon som vet något om dessa två?

Canon EOS 450D
Nikon D60

Uppsagd och klar - no return

Lämnade in min uppsägning förra veckan så nu är det verkligen ingen återvändo. Slutar den 25 september och åker sedan med familjen på en all inclusive resa till Turkiet en vecka (för att äta upp mig lite). Sedan bär det av, men ingenting är bokat ännu.  

Hur det hela började

Jag, Jorge och Anders
En bild från Mexico. Jorge (Mexico), jag och Anders (Norge).

Vi människor glömmer ganska ofta bort att leva, vi har så bråttom framåt att vi helt enkelt inte har tid för här och nu. Det var vad jag insåg när jag reste iväg på en sista-minuten innan jul förra året (2008). Jag behövde få lite andrum, få känna efter vad jag verkligen ville.

Det hela började med att jag satt och fikade med en väninna och vi diskuterade våra livssituationer. Vi kom in på det här med att bilda familj och jag berättade att min sambo gärna ville skaffa barn. Jag fick följdfrågan "men vad vill DU Sofia?". Jag blev helt stum. Kunde det verkligen vara så att jag inte har en blekaste aning om vad jag vill med livet? Att jag levt ganska mycket för vad andra velat med mitt liv? Jag har tänkt mycket på vad jag drömde om när jag var yngre, berättade hon för mig. Vad drömde du om när du var liten? Jag ville resa jorden runt och det drömmer jag fortfarande om, sa jag. Vad är det som hindrar dig?, frågade hon. Jag förklarade för henne att det är ett stor steg att ta. Ska du inte ta en sistaminuten då, komma bort och tänka lite? föreslog hon. Så blev det.

Jag tror på tanken att varje geografisk resa också är en inre resa. Efter resan blev det ganska stora förändringar för min del. Jag valde att separera från min dåvarande sambo och fästman med allt vad det innebar. Jag flyttade akut in hos min syster i Stockholm efter julhelgerna. Det gick trots allt ganska lätt med målet i sikte - i oktober åker jag! Sedan dess har det skett lite förändringar. Jag flyttade till Eskilstuna där jag jobbar för att slippa pendlandet som kostar både mycket tid och pengar. Här är jag nu och försöker att spara inför resan.


En blogg är född



Det är många som tjatat på mig att starta en blogg inför min kommande resa jorden runt. Nu har jag tagit steget till att bli  "en sån där som bloggar". Varför jag börjar redan nu beror på att jag har en del saker som jag vill dela med mig av redan innan min resa. Jag gör det också för att sätta lite press på mig själv - så att jag verkligen kommer iväg.

Så på min blogg blir det lite av allt möjligt:
*Spartips/resebudget
*Reseinformation
*Restips (lite senare när resan är startad)
*Min planering
*Osv...

För mig är den här bloggen en förutsättning för att jag ska kunna hålla kontakten med min familj och mina vänner när jag är ute på resande fot. Det är också en möjlighet att göra lite folk avundsjuka ;)

RSS 2.0