En kamera är införskaffad!

Kamera
Canon SX 120 IS

Funderade tidigare på att köpa en systemkamera, men priset och storleken var två faktorer som bidrog till att jag istället köpte en kompaktkamera (?). Det fantastiska med kameran är att den har 10 ggr zoom vilket gör att det går att ta riktigt vackra bilder. Den är också betydligt lättare att hantera än en systemkamera med hjälp av alla funktioner med förinställda inställningar. Pris strax under 3000 kr i webb-butik.


Russia wants me after all!

Röda torget

Jag är så fruktansvärt glad just nu! Min syster ringde mig igår och meddelade att jag fått ryskt visum för 16 dagar!!! Vägen var lite krånglig, och ansträngningen fick mig nästan att ge upp, men skam den som ger sig! Återkommer med en guide hur jag löste alla bokningar för trans-mongoliska.



Varför vill ni inte ha mig Ryssland?


En välbevarad Putin

Varför vill ni inte ha mig i ert land? Efter misslyckade försök att få visum på Rysslands ambassad i Stockholm (förra fredagen) fick jag tipsen av en vän om en finsk resebyrå. I måndags skickade jag iväg mina papper och väntar nu med spänning.

Kan fortfarande inte förstå att det ska vara så svårt att få ett visum till Ryssland genom den svenska ambassaden. Kvinnan bakom disken deklarerade ungefär att de ville veta exakt alla steg jag tar i deras land. Lite flexibilitet, NO! Alternativet hade varit att åka till Danmark eller Norge. Eller för den delen boka via en resebyrå. Hörde med en kille som ska åka ungefär samtidigt som jag och ungefär samma rutt, han betalade 12000 kr för resan. Det var utan inresa i Ryssland! När jag ringde resebyrån ville de boka in mig på deras billigaste hotell á 800 kr natten! Jag betalar 10% av det på ett hostel.

Så nu väntar jag. Problemet är att jag också ska hinna ansöka om ett mongoliskt och ett kinesiskt visum... Om allt går som det ska lovar jag att skriva en guide om hur jag gjort!


RSS 2.0