Aker till Korea pa torsdag morgon

Hej!
Jag ar fortfarande i Tianjin. Har traffat en trevlig tjej har som pratar engelska och som hjalpt mig massor. I ovrigt ar stallet ganska dott for en backpacker som jag. Lamnar darfor Kina ett tag for Korea och sen Japan, efter det aker jag tillbaka till Kina. Baten till Korea tar 24 timmar sa jag anlander pa fredag morgon har. Tydligen ar det ju halloween i helgen, forhoppningsvis kan jag fira lite grann dar.

So long



Jag ar i Tianjin

Har anlant i Tianjin (2 timmar till kusten fran Beijing). Stannar har nagra dagar innan jag reser vidare till Korea eller Japan. Berattar mer imorgon eller sa. Ar lite sur over att man i Kina valt att blocka Facebook, vilket gor det valdigt svart att fa tag i min kompis i Korea som jag ska bo hos. Har ar aven twitter och vissa tidningar blockade, men aftonbladet funkade. Jag inser att den storsta nyheten i Sverige ar att nagon kille akt ur Idol.



Anlant i Peking, reser vidare till Tianjin

Bifogar inga bilder den har gangen.

Som ni forstott har mina planer andrats nagra ganger. Var tvungen att lamna Ryssland eftersom mitt visum skulle ga ut. Hade olika alternativ men valet foll slutligen pa det enklaste, raka vagen till Peking.

Sa nu har jag anlant i Peking efter 3 dagar pa taget. Allt har funkat bra men jag kanner mig riktigt smutsig, behover en dusch. Tar formodligen taget till Tianjin redan nu. Darifran gar batar till Korea och Japan. Stannar dar nagra dagar och fixar praktiska saker samt ser staden.

Tack for alla kommentarer fran familj, vanner och arbetskollegor.


Irkutsk i Sibirien

Forst lite foton fran min sista dag i Moskva.



Alec ater lakrits, ingen jag bjudit har gillat det. Passade pa att gifta mig med en rysk tjej pa hostellet :) Langst ner lyx i en galleria i Moskva.

Bilder fran taget.



Kommenterar inte sa mycket for jag har inte tid. Ingen pratade engelska pa taget och taget gick efter moskva-tid. Jag visste inte nar jag skulle kliva av. Men med lite teckningar och teckensprak gick allt bra. Jag har lart mig lite ryska.

Slutligen bilder fran Irkutsk.




Nagra trevliga engelsman jag traffat pa hostellet har i Irkutsk. Bandvagnar mitt i stan, som en konstig installation.

Imorgon bitti bar det av till Bejing. 3 dagar pa tag, sa ni hor inte av mig pa ett tag.

En sista rapport fran Moskva?

Idag har jag varit pa ett museumomrade for modern art. Haftig miljo. Sag en mycket konstig utstallning dock, slave city tror jag den hette. Morbid tror jag ar ratt ord. Var dar tillsammans med Sergei. Han har valdigt konstiga asikter och bad mig ta bilder pa honom typ leende over dessa trasiga dockor. Tva tyskar som bodde har tills igar forsokte diskutera med honom men han gillar lite val mycket styret under andra varldskriget, i say no more... Forintelsen har aldrig hant? !!!! Sana har ogonblick ar ganska jobbiga, nar det inte gar att diskutera. Nar det finns ett hat, som inte gar att bota. Han ar dock valdigt snall mot mig...

Bilden pa killen overst ar fran igar nar jag skulle till mongoliska ambassaden. Traffade honom i tunnelbanan och han hjalpte mig att hitta dit och sa. Folk ar valdigt hjalpsamma har.

Det kranglade dock med mongoliska visumet. Jag behover en inbjudan precis som for Ryssland. Jag har sedan tankt lite pa det och bestamt mig for att jag struntar i Mongoliet den har gangen. Det ar anda fel arstid att aka dit. Formodligen aker jag till Irkutsk imorgon och sedan till Vladivostock. Darifran kan jag sedan ta bat till Korea eller Japan.


Ryssland ar toppen!



Har kommer en liten rapport fran Ryssland. Bilden ovan ser ni Vera fran Finland som jag traffade pa taget till Moskva och hennes van Igor som bor har i Moskva. Igar visade Igor mig runt i stan, bland annat Kreml och roda torget. Dagen innan (nar jag kom) tog Vera och Igor med mig ut pa middag. Igor har tagit val hand om mig har, han ser ut som en skurk fran en gammal James Bond film men ar valdigt omtanksam. Det ar faktiskt alla har. Har stora problem med att tacka nej, rattare sagt det gar inte! Alla bjuder mig pa saker, mat framforallt. Ryssarna ar otroligt gastvanliga. Bilderna ovan ar fran rundturen igar. Vi avslutade med att ata Borstj.



Bilden ovan ar fran igar kvall, nagra av dem som bor har (ryssar, hollandare och jag). Vi hade en rysk afton. Ryssland spelade ju fotboll mot Tyskland och forlorade. Sjalvklart supportade jag Sverige men som tyvarr forlorade, trots att jag hade pa mig min fina troja. Sa vi drack lite vodka. Efter 3 timmars somn gick jag upp for Sergei (bilden ovanfor) ville visa mig, det riktiga Moskva som han sa. Sa idag har jag plankat pa pendeltaget (klattrat pa sparet a la rysk stil, som pa bilden) och varit pa en loppmarknad en timme utanfor stan, sen har vi gatt runt lite och sett lite mer av staden. Det blev dock kallt och jag var trott efter nagra timmar, vilket var valdigt svart att forklara for Sergei som la stor vikt vid att visa mig ALLT. Det dar med att tacka nej...



Forsta rapporten fran resan Moskva



Jag lamnar ett soligt stockholm med all min packning (tung som attan).




Bilder fran finland. Anlande vid 10 tiden pa morgonen och akte genast till jarnvagsstationen for att hamta ut mina tagbiljetter till Moskva. Sedan gjorde jag staden pa egen hand, hann dock inte med sa mkt da taget till moskva skulle ga i 18 tiden. Besokte salutorget (hotorget fast anda inte, mest fisk), tog en te pa det anrika Fazer cafe, besokte varuhuset Stockmann, tittade lite i akademiska bokhandeln (byggnaden designad av alvar alto) och slutligen det absolut viktigaste kakade finska piroger. Den mest traditionella av de pa bilden antar jag vara den hogra som hade rispudding i, riktigt goda faktiskt.



Pa tagstationen traffade jag Omar fran Gambia, en riktigt trevlig kille som drommer om en fotbollskarriar. Han holl mig salskap tills taget akte och talade varmt om sitt hemland.



Sa pa taget till Ryssland traffade jag finska Vera som pratar flytande Ryska, utmarkt eftersom ingen av personalen pa taget pratade engelska. Hon har ocksa gett mig massor med tips och rad om Moskva (mest varningar faktiskt). I bakgrunden skymtas hostellet (det ser varre ut pa narmare hall). Fick en chock nar jag kom in, slitet och nerganget. Mottes av halvnakna ryssar och sag bara man. Fragade om det fanns ngt rum dar det bor tjejer, och bytte till ett med 8 baddar istallet for 14. Det kanns iaf tryggt nu, personalen ar trevlig och pratar engelska.

Stannar har nagra dagar, aker formodligen pa tisdag.

Vi hors!



Avgång 16.45 med finlandsfärjan



Nu bär det av! Det var nu 9 månader sedan jag bestämde mig, lika länge som en graviditet. På lika sätt känns det, som något som grott inne i mig och som nu är redo att släppas ut, släppas fri. Ikväll får jag första smaken av ensamhet då jag ska äta "viking buffet" helt själv. Sen ska jag faktiskt sova ordentligt så att jag orkar med mitt stundande äventyr.

Vi ses och hörs!



Kinas ambassad



Idag har jag varit och fixat mit ett visum till Kina, så nu saknas bara det mongoliska som jag får ordna i Moskva. Tyvärr var ambassaden stängd igår när jag var där, så jag åkte längst ut på Djurgården i onödan. Idag var det dock öppet men jag var inte ensam! Hade runt 250 nummer före mig i kön! Som tur var mötte jag en man utan för som hade rest runt hela världen och bott lite här och var. Riktigt trevlig var han. Tack vare honom känner jag nu att det ska bli riktigt roligt att komma iväg. Jag har varit lite upp och ner senaste dagarna, så som det kan vara inför en stor förändring.

Fick några otoligt fina teckningar av mina syskonbarn igår. Jag kunde inte hålla tårarna borta när den älsta (6 år) lägger sitt huvud på sne och frågar "har du verkligen funderat på det här, kommer du kunna resa ifrån oss". Det kommer att bli tufft att lämna familjen, men jag hade ändå tur att jag fick spendera en underbar vecka i solen med dem först!

Over and out






RSS 2.0